fredag den 1. november 2013

KONKURRENCE: Valg af det pædagogisk produkt - nemmere sagt end gjort!


Da der har været stor efterspørgsel på et indblik i vores refleksion over  valg af produkt fra vores trofaste læsere, kan vi nu simpelthen glæde jer med selv samme:


Valg af pædagogiske produkt?
Med de nye digitale tiltag, hvor børn tidligere og tidligere skal indlæres i digitale medier (eksempelvis iPad i folkeskolen, fritidsordningen, børnehaven), er det vigtigt stadig at have fokus på barnets motoriske evner, som blandt andet udvikles ved fysisk bevægelse og gennem analog spil og leg - eks. stable klodser, samle puslespil, klatring i træer. [/postulat]
Vores grundlag for udviklingen er vores pædagogiske produkt er derfor, at vores produkt skal være en form for tilføjelse til digitaliseringsstrømmen.

Vores tanke er, at vi vil udvikle små tilføjelser til i forvejen kendte og populære digitale spil, der dermed fordrer, at børnene kommer ud og bruger deres krop i fysiske aktiviteter og øver deres finmotorik på punkter, hvor det digitale medier vil komme til kort.


Målgruppe
Vi ser fritidsordninger og klubber som vores optimale målgruppe, da børnene dér spiller digitale spil af egen interesse (og ikke pga. planlagt læring og undervisning), samtidigt med at de vil være indenfor rækkevidde af pædagoger i arbejde. Det giver os en mulighed for at fange brugeren (barnet) i sin fritid, men hvor vi samtidig har pædagogens redskaber og færdigheder til rådighed.


Vi tænker, at der vil være to aspekter i det pædagogiske produkts udformning:
  • Det ene aspekt vil være små interaktive tilføjelser, der "unlocker" special features (eksempelvis et ekstra godt våben i spillet), der kun kan opnås ved fuldførelse af en finmotorisk opgave - eksempelvis et puslespil eller en kryds-og-tværs, der skal løses udenfor det digitale spil for at få koden til den special feature, der tilbydes som bonus.
  • Det andet aspekt vil være en form for undervisningsmateriale til pædagogen, hvor der gives idéer og forslag til, hvordan pædagogen kan fortsætte det digitale spil IRL (in real life) - altså fysiske aktiviteter eller finmotorisk leg, der fortsætter i spillets ånd og med spillets tema.
Så altså.. det, vi har tænkt os, er at tage et (gerne i forvejen kendt for børnene) spil og hive det over i den analoge verden ved at gøre spillet interaktivt og tilføje ekstra goder, der kun kan opnås ved udførelse af opgaver udenfor det digitale spil.


HJÆLP!
Her kommer første udfordring dog. Der er en verden fuld af spil, og vi kender desværre ikke dem alle (Ja, okay.. vi kender måske 99% af dem, men hvad med den sidste 1%? [/ironi]). Hvilke populære digitale spil vil man kunne lave disse tilføjelser til?

Ja, altså.. Vi har selv en del tanker og små-idéer, men vi kunne TOTALT godt tænke os at høre jeres! Måske slår jeres idé vores?! Ja, så derfor laver vi simpelthen en lille konkurrence ud af det!

KONKURRENCE:

Kom med dit bedste bud på en "analog" tilføjelse til et digitalt spil!
Vi vil især gerne høre, hvordan pædagogen kan tage spillet ud i den "virkelige" verden.
  • Hvilke aktiviteter vil passe til det digitale spil?
  • Hvilke opgaver skal barnet løse udenfor det digitale spil for at få en given bonus i spillet?
Da målgruppen for vores produkt er børn i fritidsordning og klub, skal i tænke i relevante spil for børn i alderen 8-12 år. Slå jer løs!

Det bedste bud vil blive belønnet med tre slikkepinde eller en lakridsstang!





Det med småt:
Præmien kan ikke byttes eller veksles til penge.
Vi forbeholder os retten til at bruge
 de indkomne forslag i vores videre arbejde med vores produkter. Vi kan ikke love at kontakte eller honorere forslagsgiverne.

4 kommentarer:

  1. i er søde :) ang KONKURRENCEN? ville det ikke være lidt for nemt at sætte os til at skrive

    hvordan pædagogen kan tage spillet ud i den "virkelige" verden.

    Hvilke aktiviteter vil passe til det digitale spil?
    Hvilke opgaver skal barnet løse udenfor det digitale spil for at få en given bonus i spillet?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, det mener jeg ikke. Det er jo ikke fordi I kommer med hele løsningen, men med små idéer, som så kan arbejdes videre på, hvis de er gode. Vi har allerede selv en del idéer, men det skader jo ikke at sparre med andre. More minds, more opportunities. Det er dels ment som et forsøg på at få flere inputs i spil, og dels ment som en humoristisk tilgang (;

      Slet
  2. Hvordan vil i åbne for nye bonus i spillet? Vil i lave et i forvejen kendt spil selv, eller skal man bare udføre en aktivitet inden man må fortsætte?

    SvarSlet
  3. Ærgerligt at samtalen er gået i stå

    Superfint oplæg :-)

    SvarSlet